Onderhoud van weides en bossen

Een bos heeft onderhoud nodig, zoals het vrijhouden van de wandelpaden, het weghalen van dode takken en bomen en uitdunning zorgt voor verjonging en verhoging van de biodiversiteit door het aanplanten van onder andere loofbomen. Het is belangrijk om dit goed te organiseren. Is uw landgoed opengesteld voor wandelaars dan bent u zelfs verplicht om de wandelpaden te onderhouden vanuit veiligheidsoogpunt. Onder de Hoede werkt nauw samen met diverse boomverzorgers die de grote bomen met uiterste zorg kunnen vellen. De kleine bomen en takken halen wij zelf weg waardoor de kosten te overzien blijven.

Op een landgoed zijn vaak weides voor de dieren aanwezig. Wij zorgen voor het maaien en indien nodig bemesting. Als u paarden heeft grazen in de weides dan is het ook erg mooi om het weiland in te zaaien met een kruidenrijk mengsel wat goed is voor de paarden. Zo krijgen zij de nodige variatie binnen waardoor ze niet teveel aan alleen het vaak vette gras eten. Wilt u van uw grasweide een prachtige bloemenweide maken? Dan maken wij een op maat gemaakt mengsel van diverse biologische bloemenzaden afgestemd op uw wensen.

Meer weten? Maak dan een afspraak!

Bos en weide impressies

Meer weten?

Onder de Hoede helpt met het uitdenken van een goed doordacht plan, maar ook met de realisatie van het voedselbos. Meer weten? Maak dan een afspraak!l 

Contact