Meer biodiversiteit met een voedselbos

Steeds meer landgoed eigenaren kiezen ervoor om een deel van hun bos of weiland in te richten als voedselbos. De bestaande natuur wordt uitgebreid met planten, struiken en bomen die voor de voedselvoorziening zorgen van mens, dier of een combinatie daarvan. 

Hoe lekker en gezond is het om voedsel van het eigen landgoed te gebruiken? En daarmee heerlijke gerechten te maken? Maar ook: welke biodiversiteit kunnen we realiseren waarmee we vogels, insecten en wild aantrekken? Door het aanplanten van de juiste bomen, struiken  en kruiden wordt er ook veel CO2 opgevangen en omgezet in bruikbare grondstoffen.  

Een voedselbos is niet alleen mooi en nuttig voor de natuur, het kan ook een bron van inkomsten zijn; denk aan de oogst, maar ook aan rondleidingen & workshops.

Onder de Hoede helpt met het uitdenken van een goed doordacht plan, maar ook met de realisatie van het voedselbos. Meer weten? Maak dan een afspraak!

Voedselbos impressies

Meer weten?

Onder de Hoede helpt met het uitdenken van een goed doordacht plan, maar ook met de realisatie van het voedselbos. Meer weten? Maak dan een afspraak!l 

Contact